Geen modder op kantoor
Medewerkers van ingenieursbureau Fluor schuwen de modder niet. Ze voeren grote infrastructurele projecten als de hogesnelheidslijn uit. Sinds 2010 ziet Ancora BV er op toe dat het Haarlemse kantoor schoon blijft. Jeroen van Baekel, Senior Manager Office Services bij Fluor, is enthousiast over de samenwerking. “Ancora zorgt niet alleen voor onze schoonmaak, maar ook voor handjes om te verhuizen of bij te springen in het magazijn bijvoorbeeld. Een compleet pakket dus.”

 

Groot in infrastructuur
“Fluor is een van de grootste internationale ingenieursbureaus. Het bedrijf voerde infrastructurele projecten uit voor onder andere de hogesnelheidslijn en de raffinaderijen in Pernis”, vertelt Jeroen. “Ik ben verantwoordelijk voor de facilitaire zaken van het kantoor in Haarlem. Met 600 medewerkers zijn goede afspraken over facilitaire zaken nodig. Daarom is een gelijkwaardige partner als Ancora essentieel, stelt Jeroen. “Ancora begrijpt wat wij willen en samen gaan we aan de slag. De een gooit niet het werk over de schutting van de ander. Tuurlijk, waar gehakt wordt vallen spaanders, maar Ancora pakt die spaanders op.”

 

Platte organisatie
Jeroen benadrukt het belang van een platte organisatie. “Bij Ancora spreek je direct met beslissingsbevoegden. We hebben voornamelijk contact met de voorman, Baydar Bahadir. Met hem regelen we operationele zaken. Die gaan overigens twee kanten op. Wanneer onze medewerkers hun bureaus ’s avonds niet opruimen, worden de bureaus logischerwijs niet schoongemaakt.”

 

Sociaal met een glimlach
Naast schoonmaken levert Ancora koeriersdiensten, verricht magazijnwerk of wast zelfs auto’s. Doordat wij in wisselende projecten werken, verhuizen Fluormedewerkers regelmatig van werkplek. Ancora verhuist ze met een glimlach. Dat is volgens mij een pluspunt van het sociale karakter van Ancora. Tevreden werknemers doen hun werk met plezier. Dit komt de kwaliteit ten goede. Al met al zit het met Ancora wel goed.